Cum sa-ti alegi firma de hosting

Avand in vedere ca pe zi ce trece tot mai des ma intreaba lumea cum sa-si aleaga o firma buna de hosting, am zis sa scriu si un articol si sa explic, eu cel putin, cum imi aleg firma de hosting.
Cel mai simplu e sa iei firmele pe rand si sa faci urmatoarele lucruri cu foarte mare atentie. Cu atentie din simplul motiv ca nu vrei sa ai pe viitor stres cu gazduirea. Deci dupa ce ai gasit o firma, fa urmatoarele chestii:
1. Cauta Feedback
Da. Cauta pareri ale clientilor firmei respective. Cat is de multumiti, ce probleme au sau au avut, s.a.m.d. De aici iti poti da seama cam cat de serioasa e firma.

2. Analizeaza prezentarea
Aici ma refer la citirea cu atentie a tot ce inseamna text pe site-ul firmei. Majoritatea site-urilor de webhosting sunt aproape la fel ca si continut. Citeste cu atentie regulamentul si citeste cu atentie si mai mare ce contin defapt pachetele alea. Uitate pe pagina de contact la adresele de mail afisate. O firma serioasa intotdeauna isi va lasa adresele de mail cu @firma.ro/.com/.net/etc. Niciodata cu @yahoo.com/@gmail/@etc. In cazul @yahoo/etc, e deja cam suspicios. De ce!? Pentru ca e ca si cum ai avea site-ul firmei de webhosting pe un subdomeniu gratuit. Tine de credibilitate.

3. Modalitati de plata
Ce am observat de-a lungul timpului e ca o firma serioasa are un cont bancar(ala unde trimiteti voi banii cand vreti sa cumparati ceva) pe numele firmei, si nu pe numele unei persoane fizice. Atentie mare la asta! In general daca trimite-ti bani pe contul unei persoane fizice exista mari sanse ca persoana respectiva sa nu fie serioasa sau in cel mai rau caz sa nu va primiti produsul.

4. Garantie si contract
O firma serioasa intotdeauna va da si o garantie. De ex: In caz ca uptime-ul scade sub valoarea garantata, firma va returneaza un procent din suma platita.
O firma serioasa intotdeauna va trimite si un contract pe care sa il semnati, pe care il trimiteti inapoi si primiti si o factura.

5. Inregistrarea domeniului si suport tehnic
Din moment ce cumparati orice fel pachet care include si un domeniu (.ro/.info/.com/.etc), fiti atenti ca domeniul sa fie inregistrat pe numele vostru, nu al firmei/persoanei de la care cumparati!
Suportul tehnic conteaza foarte mult cand ai o problema. Eu personal, recomand inainte de achizitionarea unui produs, comunicarea cu cei de la suport tehnic prin mai multe mail-uri adresand intrebari, iar in functie de cat de rapid si cat de detaliat vi se raspunde la intrebari, veti putea trage si o concluzie in legatura cu calitatea suportului tehnic.

Daca totul e ok, dupa acesti 5 pasi, puteti linistiti sa cumparati hosting de la o firma.
Unii poate va intrebati de ce atata stres pentru o gazduire?! Pai e simplu. Daca vrei sa nu ai probleme, sa nu te enervezi, mai bine dai mai multi bani si faci totul cum trebuie. N-are rost sa iei hosting si domeniu cu 50 de ron de exemplu si dupaia sa te enervezi si sa-ti dai picioare in cap din cauza deciziei luate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *